16-11-14

Thema: "De herfst kleurt geel en bruin"

 Onze week over het bos en de herfst zit er al op. Hieronder kan u lezen en zien wat uw zoon/ dochter allemaal gedaan heeft deze week.

Maandag  - dinsdag 3 en 4  november 2014 – Blaadje blaadje dwarrel neer
Toen we de klas binnenkwamen zagen we iets heel bijzonder... Er was iets veranderd. Jules vertelde ons dat er nu iets nieuws staat in onze klas. ‘Wauw, een paddenstoel met allemaal kussens.’ Wat gezellig om onder te snoezelen.  Al snel ontdekten ze de zachte dekentjes en de voelzakjes.

DSCN3025.JPG 

 DSCN3036.JPG

 We hebben natuurlijk geknutseld met de blaadjes uit het bos. Naast hun foto mochten ze een blaadje kleven. Zo lijkt het alsof ze de blaadjes écht wegblazen.

DSCN3041.JPG

DSCN3049.JPG

DSCN3051.JPG

DSCN3042.JPG

DSCN3044.JPG

Terwijl we knutselden zongen we natuurlijk ons nieuwe lied. ‘Blaadje blaadje, dwarrel neer..!’ Hieronder vindt u de partituur van het lied. Terwijl de ene knutselden mochten de anderen spelen met de plasticine. Ze mochten de bomen terug blaadjes geven.

DSCN3046.JPG

DSCN3062.JPG

DSCN3123.JPG

DSCN3252.JPG

DSCN3255.JPG

In de namiddag zijn we ook nog gaan turnen. We hebben met ons blaadje gedanst op muziek.

Woensdag 5 november

Vandaag is het een korte dag. Met veel enthousiasme begonnen de peuters aan hun herfstboom. Eerst mochten ze de blaadjes kleuren op de muziek. Erna stempelden ze hun schoendoosdeksel in allerlei herfstkleuren. Dan mochten ze hun boompje planten in een bol klei. Ziezo hun boom was klaar en nu nog hun blaadjes ophangen en laten dwarrelen naast de boom.

DSCN3099.JPG

DSCN3129.JPG

 DSCN3241.JPG

 Donderdag 6 november – Met Jules naar het bos!

Vandaag had Jules een groot probleem. De grote kabouter uit het bos is al zijn vrienden kwijt. Nu vraagt Jules of wij hem willen helpen. Natuurlijk moesten we daarvoor een échte pinnenmuts aandoen. Met veel ongeduld vertrokken de peuters als echte kabouters naar het bos. Eens we daar aankwamen begon de zoektocht… Al snel vonden de peuters onze eerste kaboutervriend: de voelkabouter! Daar mochten ze eens aan alle blaadjes, kastanjes, bomen,… voelen. Onze lange tocht ging verder. De peuters deden flink mee en ze vonden alle kabouters. Nu Jules en zijn kaboutervriend terug blij!

DSCN3138.JPG

DSCN3144.JPG

 DSCN3153.JPG

DSCN3165.JPG

 DSCN3212.JPG

In de namiddag hebben we echte herfststoep gemaakt… Ja hoor mama en papa, soep van blaadjes en kastanjes die we vonden in het bos. Hieronder vindt u het bijhorend versje.

Blaadjes in het gras,
Blaadjes op de stoep,
Ik ga ze rapen, blaadjes in de soep!
Nootjes in het gas,
Nootjes op de stoep
Ik ga ze rapen, nootjes in de soep!

DSCN3225.JPG

DSCN3258.JPG

De dag was bijna voorbij, de peuters waren moe en Jules ook. Om de dag af te sluiten deden we een massage met okkernoten. Ze mochten met het nootje rollen over hun armen, benen, neusje,… De peuters werden zo rustig om naar huis te gaan.

Vrijdag 7 november – wat valt daar van de boom?

Het is al weer de laatste dag. In de voormiddag hadden we samen turnen. We moesten Jules hebben want Jules was al zijn okkernoten kwijt die hij had geraapt in het bos. Dus we moesten terug naar het bos. Via een helse tocht kwamen we eindelijk aan in het bos.

Om de week af te sluiten keken we allemaal samen naar een échte tik tak. We zagen de grote toverbuis, daar kwam plots een grote slinger uit van allemaal blaadjes. De egel rolde ook in het bos op de maat van de muziek. 

Ik vond het een zeer fijne week. Ik hoop dat uw kleuter er evenveel van genoten heeft als ik. Uw kleuter zorgde ervoor dat het thema helemaal tot leven kwam met zijn/ haar enthousiasme. Het was zeker en vast een geslaagde week! Volgende week gaan we het  hebben over ‘op het potje gaan’. Ik kijk er al naar uit.

Vriendelijke groetjes,
Lieselot Van Maelzaeke

16:16 Gepost door Juf Emmely in Thema's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.