30-09-14

Thema: "Jules gaat op het potje"

Voor het nieuwe thema had de juf een verhaaltje voorzien, maar deze keer vertelde de juf het verhaal niet zelf. Ik koos voor een digitaal prentenboek om de peuters kennis te laten maken met het domein "Media". De peuters keken heel aandachtig naar het filmpje en net zoals de prinses deden de juf daarna onze luiertjes uit. We probeerden een plasje te maken op het toilet. Dit ging al heel vlot! 

082.JPG

084.JPG

085.JPG

De peuters reeds zindelijk zijn kregen een taakje zodat zij niet steeds hoeven te wachten bij het toiletbezoek: Jules regelmatig op het potje zetten! We werken met een plaskaart, elke keer als er een plasje of hoopje is dan krijgt het kindje een sticker! Jammer genoeg heeft Jules vandaag nog geen sticker verdiend... Jules ook regelmatig een ongelukje... Morgen beter Jules! 

087.JPG

001.JPG

089.JPG

Bij elk thema voorziet de juf extra aankleding/materiaal in de hoekjes om de peuters hun fantasie/nabootsingsspel en zin naar experimenteren nog meer te stimuleren. Deze week zorgen de peuters in het poppenhuis voor het toiletbezoek van de poppen met luiertjes, slipjes, een potje, verzorgingsdoekjes,.. 

091.JPG

Ook in de boekenhoek werden de boekjes aangepast aan het thema. Thomas en Marie-Lou brachten ook een boekje mee: "Op je potje, konijn", "Karel en zijn potje". 

092.JPG

096.JPG

We gebruiken ook de stappenplannen van "Dag Jules" rond toiletbezoek. 

094.JPG

093.JPG

We sloten de week af met heel goed nieuws! Jules en thomas hoeven nu geen luiertje meer in de klas. Ze gingen heel flink op het toiletje!  Daarom kregen ze beiden het plasdiploma van Guusje!! En ook Kobe is reeds op de goede weg. Bravo!!

12:39 Gepost door Juf Emmely in Thema's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.