22-09-14

Thema: "De boekentas van Jules"

Een dikke duim voor onze mama's en papa's want deze morgen hadden de kindjes allemaal verschillende soorten zakken en tassen mee! We begonnen de dag met een waarneming: de begrippen groot en klein kwamen aan bod en ook de verschillende sluitingen: met een klever, met een rits, met een knop,... Daarna kregen de tassen en zakken een plaatsje in het poppenhuis, één van de belangrijkste doelen hiervan is het ontwikkelen van fantasiespel. Een divers aanbod aan materialen zorgt er ook voor dat de peuters leren delen/samen spelen. 

003.JPG

005.JPG

006.JPG

007.JPG

Er wordt natuurlijk ook heel veel gewerkt in onze klas! We experimenteerden verder met onze handjes en verf op plexiglas. En we kleefden een boekentas/rugzak helemaal vol met lijm en snippers.

094.JPG

 056.JPG

047.JPG

048.JPG

Daarna volgde nog een reactiespel in de zaal: de peuters stappen rond in de zaal, wanneer de juf de belletjes laat rinkelen dan zoeken ze hun boekentas en gaan erbij staan! Dit lukte al heel goed!

014.JPG

015.JPG

 

017.JPG

019.JPG

Bij mooi weer kunnen de peuters ook in het tuintje aan de achterzijde van onze klas spelen. Er is een ruim aanbod zoals de zandbak, de watertafel en ook allerlei rollend materieel zoals een grasmachine, step, vrachtwagens,... 

023.JPG

050.JPG

11:35 Gepost door Juf Emmely in Thema's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.