30-01-13

Thema: "Rom bom bom met de trom" (+K1 "Ziek zijn)

Deze week was een beetje een rare week voor de peuters en eerste kleuters. Juf Debbie was ziek en ook héél veel kindjes uit de vlinderklas! Daarom bleven we deze week in de vlinderklas en kregen de peuters ook de kans om de hoekjes van de eerste kleuterklas te verkennen. Vooral het vossenhol viel in goede smaak! We startten de week met het verhaal: "Jules wil muziek". Daarin maken Jules en opa een beetje ruzie... Opa wil naar het nieuws luisteren maar dat gaat niet omdat de muziek van Jules te luid staat. Jules zet dan maar een koptelefoon op!

dyn005_original_430_301_pjpeg__17085c72ed812ab822120876ab29b88f.jpg

De juf speelde het verhaaltje samen met Jules na in de kring :-) De kleuters verstonden er eerst helemaal niets van, we hoorden een stem in de klas maar we wisten niet van waar die kwam??? Gelukkig kon Arno ons vertellen dat die stem uit de radio kwam! We hoorden een mannenstem, een vrouwenstem en ook muziek waarop we konden dansen. Maar Jules zette de muziek zo luid dat wij de juf helemaal niet meer konden verstaan! Toen de juf de muziek stiller zette was het gelukkig weer beter. We deden ook een reactie spelletje: luide muziek-dansen/geen muziek-stokstijf stil.

Toen Jules de muziek steeds luider bleef zetten had de juf een goed idee! De juf nam een koptelefoon en zo konden wij niets meer horen! Natuurlijk stond de muziek ook niet meer zo luid want dan zouden de juf haar oren pijn doen. Telkens de juf het snoer van de koptelefoon uit de radio trok hoorden we muziek, als de juf het snoer er terug in stak dan hoorde alleen de juf de muziek. De kinderen waren heel verwonderd! Hoe kan dit nu??

002.JPG

Daarna maakten de peuters een trommel door de prent te versieren met gekleurde snippers.

004.JPG

Tycho zorgde alvast voor een heel mooi resultaat!

014.JPG

015.JPG

005.JPG

De volgende dag had de juf een heleboel muziekinstrumenten mee naar de klas. Na de waarneming mochten we er elk eentje kiezen. Eerst mochten we experimenteren met de instrumentjes, daarna deden we terug een reactiespel. Als Anna kwam dansen mochten we muziek maken, wanneer Anna zich verstopte achter de rug van de juf dan werden we muisstil.

007.JPG

Ook juf Justine was deze week aanwezig in de klas, zij kwam een volledige week op blokstage. Samen maakten we een muziekinstrument met bordjes en rijst.

DSCN0372.jpg

Jammer genoeg werd ook Anna deze week ziek... En dan viel ze ook nog eens van de trap van het vossenhol :-( Gelukkig kon de dokter heel snel naar de klas komen! De dokter keek met een spateltje en ja, Anna had een hele rode keel! Ook de stethoscoop had de dokter mee, we onthouden dit vooral als een heel moeilijk woordje ;-) De dokter verzorgde Anna haar hoofdje en gaf ook pilletjes tegen de keelpijn. Nu moet Anna vooral véél rusten!

009.JPG

010.JPG

012.JPG

016.JPG

15:28 Gepost door Juf Emmely in Thema's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.