01-01-13

Thema: "Kerstsfeer" / Wenmoment nieuwe peuters

 We startten deze week met het verhaal: "De kerstboom van Jules".

 

Het was ook terug tijd voor een nieuw wenmoment, want na de kerstvakantie komen er 3 nieuwe kindjes in onze klas: Tycho,

001.JPG

003.JPG

005.JPG

006.JPG

 Thomas (het broertje van Jolien K2) en Minthe (het zusje van Milaud K2)

008.JPG

010.JPG

In de kring stond er een grote ondektafel die we toch graag eens wilden bekijken, Jules was alvast heel enthousiast en versierde zichzelf als kerstboom! Gekke Jules!

014.JPG

We ontdekten de verschillende eigenschappen: ronde kerstballen, kerstballen met glitters, kerstballen die blinken waar we onszelf in kunnen zien, kerstballen in stof, en toen de kerstbal viel bij het doorgeven ontdekten we ook dat een kerstbal die valt kan breken...

016.JPG

017.JPG

Daarna was het tijd voor het koek en drank moment en ook de allerkleinsten smulden hun buikje rond.

022.JPG

Na 2 weken onze mondjes stil te houden was dit het resultaat van onze nieuwjaarsbrief! Met de knikkertechniek en zilververf versierden we eerst het zwarte blad. Daarna stempelden we sterren en de juf werkte af met glitters. De peuters kenden het nieuwjaarsversje alvast heel goed!

023.JPG

In het poppenhuis werden we een echte kerstman/kerstvrouw!

025.JPG

Ook Minthe nam een kijkje in ons poppenhuis.

026.JPG

Thomas speelde in de kring met de auto's en vrachtwagens.

027.JPG

We zorgden ook voor een extra verrassing voor mama en papa voor op de feesttafel. We werkten ons theelichtje af (thema licht en donker) en de juf zorgde voor een mooi tekstje "Jij bent mijn lichtje in het donker"

028.JPG

In de peuterklas hebben we veel aandacht voor het ontdekken van de eigenschappen van materialen. Deze week ontdekten we dat we kunnen kleuren voor druk uit te oefenen op het vetkrijt. We kleurden een kerstbal!

029.JPG

Prettige feesten!!

19:15 Gepost door Juf Emmely in Thema's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.