08-10-12

Thema: "Piepklein kaboutertje"

 Toen we deze morgen in de klas kwamen stond er een reuze grote paddenstoel in onze klas... De kleuters verstonden er helemaal niets van???

007.JPG

We vonden ook geen deurtje of raampjes waardoor we binnen konden kijken... Ian had precies iets gehoord en toen hij dichter kwam hoorde hij iemand snurken! Even later vonden we ook een briefje onder de paddenstoel. De juf las het briefje voor en zo wisten we dat dit het huisje was van kabouter spillebeen! Hij blijft eventjes in onze klas tot we donderdag terug naar het bos gaan en hem terug bij de andere kaboutertjes brengen. Hij wist ook ons te vertellen dat hij niet zo van lawaai houdt... Want kabouters hebben hele, hele kleine oortjes!

008.JPG

Na de speeltijd had de juf een werkje voorzien om samen met juf Debbie te maken: de diertjes op de paddenstoel hadden allemaal een gekleurde muts, we keken welke kleur dit was en dan kleurden we onze paddenstoel in dezelfde kleur.

010.JPG

011.JPG

012.JPG

013.JPG

Ondertussen kleurden de peuters de hoed van de paddenstoel rood. Erna knipte de juf gaatjes in een wit blad met de perforator. De bolletjes gebruikten de peuters om de paddenstoel witte stippen te geven.

014.JPG

De volgende dag stond er weer een verrassing in onze klas! Deze keer had kabouter Spillebeen zijn vriendjes meegebracht :-) Alle kabouters kregen een plaatsje in de ontdektafel en de kleuters beleefden veel plezier aan het experimenteren! Toen we op de kabouters duwden begonnen ze zelf spontaan te piepen ;-)

019.JPG

020.JPG

021.JPG

Op woensdag deed juf Debbie een spelletje met de kabouters op de muziek van TIK TAK.

022.JPG

023.JPG

Daarna werd het weer tijd om te werken en te spelen:

025.JPG

De eerste kleuters kregen 3 kabouters en zochten bij welk paddenstoelen huisje ze hoorden. Het patroon/kleur in hun muts was terug te vinden in de hoed van de paddenstoel.

026.JPG

027.JPG

Donderdag bracht de juf een bewegingsliedje aan: "Op een grote paddenstoel"

037.JPG

038.JPG

039.JPG

044.JPG

046.JPG

047.JPG

Daarna stempelden de peuters de muts van de kabouters met spons en rode verf. Nadat de muts opgedroogd was stempelen we witte stipjes met een oorstokje. De eerste kleuterklas werkte ondertussen hun werkje af of speelde in de hoekjes.

049.JPG

052.JPG

053.JPG

090.JPG

091.JPG

055.JPG

Vrijdag speelde de juf nog een spelletje waarbij de plaatsbegrippen nog eens extra herhaald werden (op, onder, voor, achter). De kleuters waren alvast heel enthousiast!

056.JPG

058.JPG

21:02 Gepost door Juf Emmely in Thema's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.