25-03-12

Thema: "De boerderij" Deel 1

De voorbije 2 weken was het een heuse beestenboel in ons klasje. Op maandagmorgen bracht de juf pluche boerderijdieren mee. 

Een koe, een schaap, een kip, een varken,... zijn dieren waar we op allerlei manieren kennis mee maakten. We hebben staarten, vachten vergeleken, de dieren nagebootst,...

Bovendien was het ook goed weer, dus gingen we samen met de kindjes naar buiten. We speelden bewegingsverhaal en deden alsof we met de bus naar de boerderij reden. Daar werden we allemaal poezen, hondjes, springende konijntjes en mochten de kindjes op de rug van de juf paardje rijden.

Van al dat nabootsen werden we moe, dus sliepen we samen in de stal.

In de klas mochten de kindjes met de tractors, pluche en plastic boerderijdieren spelen. We keken ook in boekjes over de boerderij, Jules en Arno brachten een heleboel spullen mee naar school!

De peuters kleurden ook een varkentje roze met wasco. Nadien mochten ze met bruine waterverf modder schilderen waar hun varkentje in speelde.

P1180277'.jpg

Juf vertelde ook een verhaal van Jules: "Jules op de boerderij"

boekje-kl.jpg

Daarin gaat Jules op bezoek bij Oom Gust. Jules mag helpen in de vele dierenhokken. Hij raapt eieren, maakt het varkenshok schoon, hij geeft hooi aan de konijnen, stro aan de schapen, hij probeert een koe te melken maar dat is zo moeilijk dat Oom Gust het overneemt. Van al dat werken daar krijg je honger van! Tenslotte eten ze samen gebakken eieren en drinken verse melk. 

We leerden ook een bewegingslied: "Van hier naar daar"

Bovendien luisterden we ook vaak naar de CD van Kaatje koe waarop heel wat leuke liedjes staan van de boerderijdieren.

0199902.jpg 

Tijdens de tweede week keken we naar een filmpje over "Muis op de boerderij".

1002004000081340.jpg 

We keken ook in een raadboekje. Juf las voor een toonde de prentjes en de kindjes mochten raden over welk dier het ging.

001.jpg  002.jpg 

Rara... wie zou dat kunnen zijn??

22:52 Gepost door Juf Emmely in Thema's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.