10-12-11

Thema: "Samen spelen, samen delen"

Deze week werkten we rond het thema: "Samen spelen, samen delen". 

We hadden ook een nieuwe kindje op bezoek in onze klas, Henri. Henri zal na de kerstvakantie  een vriendje van onze klas worden!

december 001.jpg

We startten de week met de waarneming van de puzzelhoek/spelletjeshoek. Jules had alle puzzels door elkaar gegooid en de juf was heel boos! Jules moest eventjes op het strafstoeletje zitten. Samen met de juf ruimden we de puzzels op. We leerden ook de afspraken in de puzzelhoek, we nemen steeds 1 puzzeltje en die maken we helemaal af! Pas als we klaar zijn nemen we een andere puzzel. Stukjes die op de grond vallen rapen we ook op!

december 017.jpg

december 018.jpg

december 021.jpg

december 022.jpg

december 023.jpg

december 024.jpg

We herhaalden deze week ook elke dag ons opruimlied, want soms durven we wel eens vergeten op te ruimen...

Op dinsdag namen we samen met de juf een kijkje in het poppenhuis, de juf speelde mee en we ruimden samen alles op. De juf leerde ons ook hoe we de popjes kunnen wassen en mooi aankleden.

Op het einde van de dag deden we ook nog een sorteeroefening zodat alles in het poppenhuis netjes een plaats krijgt. 

Op woensdag deden we een waarneming van de blokkenhoek. We sorteerden de zachte en de harde blokken in de juiste doos. En we maakten ook een heel hoge toren met de blokken. De peuters maakten ook een schilderij door te stempelen met houten blokjes.  

december 002.jpg

december 003.jpg

Op donderdag stond de reuzencolroramo in de kring, en we mochten elk om beurt een bolletje op het juiste kleurtje steken. De eerste kleuterklas probeerde ook al de juiste vorm te vinden. 

 

december 013.jpg

december 014.jpg

 

december 025.jpg

Op vrijdag herhaalden we afspraken in de autohoek en leerden we mooie constructies maken samen met onze vriendjes van de klas

december 019.jpg

december 020.jpg

Vrijdagnamiddag speelden we met de knuffels onder het vossenhol waar we even konden uitblazen van het vele spelen deze week!

december 026.jpg

 

december 027.jpg

14:42 Gepost door Juf Emmely in Thema's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.