29-12-10

Kerstsfeer!

Cadeautjes onder de kerstboom, kerstliedjes bij kaarslicht, sneeuw in de straten... Allerlei gezellige momenten die bij de kerstperiode horen.

We mochten de boom omtoveren in een kerstboom met allerlei ballen, slingers en lichtjes. De klas werd versierd met lichtjes en slingers.
In de ontdekhoek konden we bomen en kransen versieren met allerlei kerstattributen. We konden ons ook verkleden in een kerstelfje of de kerstman. In de muziekhoek luisterden we naar kerstliedjes en in de winkel konden we allerlei kerstspulletjes kopen.
Juf vertelde ook het verhaal over de kerstboom van Jules, waarin Jules samen met papa een mooie spar gaat kopen voor Kerstmis. Maar de boom is veel te groot... Hij past nauwelijks in de auto. Nog minder in huis. Dus zaagt papa er een stukje af. Samen met zus versiert Jules de boom en met z'n allen vieren ze gezellig kerstfeest.
In de knutselhoek gingen we druk aan het werk voor onze nieuwjaarsbrieven en natuurlijk leerden we hier ook een versje bij.
Op de allerlaatste schooldag van 2010 lag er een pakje onder de kerstboom. Het was een muzikaal pak! En als verrassing kregen we een doosje tuttifrutti!
Prettige vakantie en wij wensen jullie allemaal fijne feestdagen en alvast een gelukkig nieuwjaar!
dyn006_original_640_474_pjpeg__e971c5adabf64829a3585eff2ac4d3f7
dyn006_original_640_475_pjpeg__d6a9fd38dd1691f6e19e2d16b58e9b4d
 
 

17:38 Gepost door Juf Emmely in Thema's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-12-10

Sint en Piet

 Op maandagmorgen kwamen we in ons klasje en wat zagen wij? Jules had een gekke muts op zijn hoofd! Hij vertelde dat hij deze gevonden had in de klas en vroeg zich toch wel af van wie deze was. Enkele kleuters vroegen zich af of het wel niet van zwarte piet kon zijn?? We haalden er enkele foto's bij en inderdaad, de muts was van zwarte piet.

Omdat we feest gaan vieren voor Sint en piet gingen we aan de slag om onze klas te versieren. Er werden slingers opgehangen en we prikten foto's op het prikbord. We mochten ook al mooie tekeningen van Sinterklaas inkleuren.
Op een morgen stond er een zak in onze klas. We keken in de zak en wat ontdekten we? De kledij van Sinterklaas en zwarte piet. We bekeken ze goed en mochten ze zelfs aantrekken. Deze werden dan gelegd in de ontdekhoek. In de knutselhoek gingen we aan de slag om een pietenmuts te maken. We mochten stempelen en stukjes papiersnippers kleven op de muts van zwarte piet. In de andere hoekjes weerklonk Sinterklaasmuziek, er werd gepuzzeld, gebladerd in speelgoedboekjes en nog zoveel meer.
De juf vertelde ook het verhaal: "De mijter van Jules" waarin Jules samen met papa en mama een mijter gemaakt heeft voor Sinterklaas; Die mijter zet hij samen met zijn schoentje en zijn verlanglijstje klaar voor de sint. Wanneer Sinterklaas de volgende dag Jules' klas bezoekt, blijkt dat hij Jules' mijter echt draagt.
We ontdekten dat zwarte pieten ook heel graag dansen. Dus leerden we de Sint en pietendans! Maar opgepast, telkens ging het dansje sneller en sneller, dat was puffen geblazen!
En dan was de grote dag daar! We kregen hoog bezoek van Sint en zwarte piet! Gelukkig was juf Noëmie daar om verdrietige kindjes te troosten. Want op de schoot van de juf voelden ze zich veel veiliger! We toonden fier ons dansje en kregen een kleurboek, een doosje stiften en een lekker zakje snoep. We dankten hen en zongen nog veel sinterklaasliedjes.
De kleuters mochten ook eens een dag een speelgoedje meebrengen naar de klas. Ze vertelden wat ze allemaal gekregen hadden van de Sint. We bekeken het speelgoed goed en mochten er nadien mee spelen in de hoekjes.
De week was snel voorbij. Volgende week gaan we ons verdiepen in de kerstsfeer, want Kerstmis komt er stilaan aan...
Lieve groetjes!

DSCN0167-800.jpg

22:08 Gepost door Juf Emmely in Thema's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-12-10

Hoera een baby!

Deze week werden de poppen en de beren in onze klas extra verwend! We leerden hoe we hen een papje en flesje moesten geven, baby's verzorgen en aankleden, liedjes zingen voor de baby...

 Het begon allemaal toen juf Emmely samen met Arjen en haar pasgeboren zoontje Matti op bezoek kwamen. Hij was zo klein en keek heel goed rond! We leerden dat hij nog niet kon praten en dat hij huilde als hij een vuile luier had of als hij honger had. Maar hij was heel flink in onze klas.

Geboorte MATTI 290.jpg

 

Ook kwam Ian, het broertje van Alessia op bezoek. Hij was al groter dan Matti en speelde zelfs al op de speelmat! En op vrijdag kwam Zoë, het zusje van Ticho langs. Zij speelde met ons in de klas en op de speelplaats.

Baby's hebben ook honger. Daarom maakten we op vrijdag lekkere fruitpap klaar! Wat was het leuk om te zien dat de mixer alles tot één pap mixte! We konden niet wachten om te smullen van deze fruitpap, mmmm. En mama's en  papa's, nu weten wij ook hoe fruitpap gemaakt wordt! 

 

Geboorte MATTI 291.jpg

Geboorte MATTI 293.jpg

Geboorte MATTI 302.jpg

 

Geboorte MATTI 299.jpg

Geboorte MATTI 304.jpg

Geboorte MATTI 307.jpg

Geboorte MATTI 313.jpg

DSCN0118-800.jpg

DSCN0119-800.jpg

DSCN0156-800.jpg

DSCN0158-800.jpg

DSCN0207-800.jpg

DSCN0208-800.jpg

DSCN0212-800.jpg

DSCN0214-800.jpg

DSCN0215-800.jpg

DSCN0216-800.jpg

22:10 Gepost door Juf Emmely in Thema's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |