09-12-10

Sint en Piet

 Op maandagmorgen kwamen we in ons klasje en wat zagen wij? Jules had een gekke muts op zijn hoofd! Hij vertelde dat hij deze gevonden had in de klas en vroeg zich toch wel af van wie deze was. Enkele kleuters vroegen zich af of het wel niet van zwarte piet kon zijn?? We haalden er enkele foto's bij en inderdaad, de muts was van zwarte piet.

Omdat we feest gaan vieren voor Sint en piet gingen we aan de slag om onze klas te versieren. Er werden slingers opgehangen en we prikten foto's op het prikbord. We mochten ook al mooie tekeningen van Sinterklaas inkleuren.
Op een morgen stond er een zak in onze klas. We keken in de zak en wat ontdekten we? De kledij van Sinterklaas en zwarte piet. We bekeken ze goed en mochten ze zelfs aantrekken. Deze werden dan gelegd in de ontdekhoek. In de knutselhoek gingen we aan de slag om een pietenmuts te maken. We mochten stempelen en stukjes papiersnippers kleven op de muts van zwarte piet. In de andere hoekjes weerklonk Sinterklaasmuziek, er werd gepuzzeld, gebladerd in speelgoedboekjes en nog zoveel meer.
De juf vertelde ook het verhaal: "De mijter van Jules" waarin Jules samen met papa en mama een mijter gemaakt heeft voor Sinterklaas; Die mijter zet hij samen met zijn schoentje en zijn verlanglijstje klaar voor de sint. Wanneer Sinterklaas de volgende dag Jules' klas bezoekt, blijkt dat hij Jules' mijter echt draagt.
We ontdekten dat zwarte pieten ook heel graag dansen. Dus leerden we de Sint en pietendans! Maar opgepast, telkens ging het dansje sneller en sneller, dat was puffen geblazen!
En dan was de grote dag daar! We kregen hoog bezoek van Sint en zwarte piet! Gelukkig was juf Noëmie daar om verdrietige kindjes te troosten. Want op de schoot van de juf voelden ze zich veel veiliger! We toonden fier ons dansje en kregen een kleurboek, een doosje stiften en een lekker zakje snoep. We dankten hen en zongen nog veel sinterklaasliedjes.
De kleuters mochten ook eens een dag een speelgoedje meebrengen naar de klas. Ze vertelden wat ze allemaal gekregen hadden van de Sint. We bekeken het speelgoed goed en mochten er nadien mee spelen in de hoekjes.
De week was snel voorbij. Volgende week gaan we ons verdiepen in de kerstsfeer, want Kerstmis komt er stilaan aan...
Lieve groetjes!

DSCN0167-800.jpg

22:08 Gepost door Juf Emmely in Thema's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.