13-10-10

Ritsel ritsel, blaadjes in het bos

Als de zomer voorbij is, dan kunnen we dit goed zien in het bos. De blaadjes vallen van de bomen, er vallen noten op de grond, het begint meer te regenen en kouder te worden.

Iedereen bracht wel iets mee naar de klas: eikels, kale takken, bladeren, kastanjes, bolsters, okkernoten, hazelnoten, ...

DSC00733.JPG

 In de klas werd de ontdektafel gevuld met allerlei herfstmaterialen en ook (plastic) dieren. Brrr, sommige kleuters waren wat bang van de grote spinnen! We mochten volop experimenteren met al deze spullen.

DSC00731.JPG 

In de knutselhoek maakten we afdrukken van verschillende blaadjes en mochten we een kale boom inschilderen met waterverf. We probeerden om deze in te schilderen in de herfstkleuren.

DSC00727.JPG

Juf vertelde ook het verhaal van Jules in het bos: Jules vraagt opa om samen te wandelen in het bos. Hond mag ook mee. Met regenjas en laarzen aan vanwege de donkere regenwolken voelt Jules opeens een tik op zijn hoofd. 'Dat was geen regendruppel, zegt opa. Er viel een eikel op je hoofd'. Dan begint het hard te waaien, opent opa de paraplu en regent het eikels.

  
  Donderdag schrokken we toen we in het bed van Jules keken want, daar zat iemand die we nog niet kenden, Kikkerkoning. De Kikkerkoning springt en danst graag in de natuur, samen met zijn andere vriendjes. Hij wilde ons dolgraag laten zien waar hij leefde. Dus trokken we onze laarzen, onze regenjas en onze muts aan en gingen we met de bus naar Domein de Ghellinck. Aan de hand van leuke opdrachten (met blaadjes gooien, muziek maken met takken, noten zoeken, aan de boom voelen en ruiken, luisteren naar de vogels, ..)  hebben we de natuur verkend met al onze zintuigen.

DSC00740.JPG

DSC00742.JPG

DSC00748.JPG

DSC00743.JPG

Tijdens de week hebben we ook een liedje geleerd over de bomen. We werden een dikke boom, een smalle boom, een grote boom, een kleine boom, ...
 

20:43 Gepost door Juf Emmely in Thema's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.