16-09-10

Hoera voor Jules en Brent!

Deze week hadden we onze twee eerste jarigen in de klas! Dit waren Brent en Jules. Ze werden 3 jaar, proficiat!
 
 

15:22 Gepost door Juf Emmely in Jarig zijn | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Thema: Ik in de klas / Mijn boekentas

Deze week hebben we de klas heel goed verkend. We merkten dat er overal speelgoed was. We kennen de zandtafel, poppenhoek, boekenhoek, vossenhol, autohoek, bouwhoek, puzzelhoek, spelletjestafel en de schilderhoek al heel goed! En in de klas zitten er echt wel goede bouwers en kunstenaars! 

DSC00677-800.jpgDSC00678-800.jpg

 

DSC00679-800.jpgDSC00684-800.jpgDSC00685-800.jpgDSC00686-800.jpgDSC00688-800.jpgDSC00689.JPG15:15 Gepost door Juf Emmely in Thema's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

06-09-10

Logeren bij Xander

Dag jongens en meisjes van de vlinderklas,

Na de korte eerste schoolweek mocht ik dit weekend mee met Xander en zijn grote broer Mattis van de dino-klas. Op vrijdagavond speelden we eerst even bij knipoog, voor Xander een ganse ontdekking, tot papa Luc ons kwam halen. We hebben thuis nog een beetje gespeeld, maar ik was toch al moe en was blij samen met Xander en zijn knuffels in bed te kunnen duiken.

Op zaterdag zaten we pas aan de ontbijttafel samen, toen de mama van Xander telefoneerde dat ze een lekke band had met de wagen. We zijn met z’n allen gaan kijken hoe papa Luc de wagen met een krik omhoog deed, het wiel eraf haalde en verving door een ander wiel. Wel een beetje gevaarlijk zo langs de baan in de mist. We zijn dan ook veilig in de wagen gebleven om te kijken, af en toe heb ik even geholpen om de sleutel aan te geven.

In de voormiddag kwam de vloerder een paar tegels en plinten vervangen. Mattis en Xander waren van de partij met al hun werkmateriaal bij de hand; ze hadden er wel zin in. Zelf oest ik ook een beetje meehelpen, wat ik best wel leuk vond.

In de namiddag hebben we veel met de bal op het gras gespeeld, maar ook gewoon geravot. Dat ging extra goed nadat papa Luc het gras had afgereden. We zijn toen ook nog naar een plantenkwekerij geweest; jongens, wat was dat daar een grote tuin; heel leuk om er in de karretjes mee te rijden, je te verbergen, of in een boom te kruipen. Volgeladen met lekker ruikende kruiden zijn we terug naar huis gereden.

Op zondag is het ontbijt altijd ietsje meer: papa gaat dan lekkere koffiekoeken halen. Samen met Xander heb ik daarna genoten van een heerlijke regendouche. En toen heb ik mijn zomerse zondagskleertjes aangedaan. Want na de middag kwamen er nog twee vriendjes spelen: Gillian en Machteld. Ze zijn even oud als Mattis en ik en we hebben ons rot geamuseerd. Na een lekker stuk taart met chocomelk hebben we samen met hun en onze mama en papa dan ook nog een wandeling gemaakt in Moregem. Het is er altijd genieten van de buitenlucht en het mooie landschap, maar mijn beentjes waren wel wat moe van zowel op en neer te gaan. Ik was dan ook blij om terug met Xander in zijn bedje te kunnen kruipen, want op maandag wil ik zo fris als een hoentje terug tussen jullie allemaal staan.

En ik mocht niet vergeten: nog vele groetjes en dikke kussen van Mattis, mama Karen en papa Luc. 

xander 1.JPG

 Na een lange schooldag, heerlijk in Xander’s bedje.

 

xander 2.JPG

                              Xander en Jules: van ’s morgens vroeg met de p(r)et.

xander 3.JPG

 Vroem-vroem, zei Xander, maar de band was lek. Gelukkig had Mattis z’n fluovestje al aan en koos Jules onmiddellijk de juiste sleutel. 

xander 4.JPG

 

 Waterpas, hamer, sleutel, … in de handen van 3 doe het zelvers.

xander 5.JPG

Kijk, wie eerst zijn bordje uit had.

 xander 6.JPG 

Een koekje voor Xander, een koekje voor Jules, een koekje van plop.

xander 7.JPG

 

Holder, de bolder, allen in de kar.

xander 9.JPG

 Wat een geluk dat ik mijn tuinplunje mee had, ...

xander 10.JPG 

Op stap tussen de kruiden. Snif-snif.

xander 11.JPG

 

Waar hangen al die peren hier?

xander 12.JPG

 

Xander heeft een peertje, ehhh, boontje voor mij.

xander 13.JPG

‘k mijn wagen vol geladen, vol met heerlijke kruiden …

xander 14.JPG

2 lekkerbekken bij elkaar!

xander 15.JPG

 

Jules aan het genieten van de nazomerzon.

 

xander 16.JPG 

Jules, de beschermheer van taarten en ander lekkers (tegen wespen)

foto16.JPG

Jules, broer Mattis en vriendjes Gillian en Machteld

xander 18.JPG

 Jules aan het spelen met ‘Tijgetje’, Xander’s huispoes.  

 

21:10 Gepost door Juf Emmely in Jules gaat logeren | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |