29-05-10

Een nieuw vriendinnetje in de klas!

We mochten ook een nieuw vriendinnetje verwelkomen in de klas en dat is Noa! Noa is het zusje van Joran (2de kleuterklas). Het was wel even wennen om naar het klasje te gaan, maar toen de hoekjes open gingen, vond Noa snel haar draai!

DSC05220

12:37 Gepost door Juf Emmely in Welkom | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Thema: "Kleuren in het verkeer"

Deze week hadden we als thema "Kleuren in het verkeer".
We luisterden naar het verhaal van Jules en zijn mooie, rode fiets. En deze fiets was ook op school want Jules had zijn fiets meegebracht! We bekeken de fiets van dichterbij en speelden een spelletje met de bel. Tijdens de namiddagspeeltijden mochten we dan ook zelf proberen om met de fietsjes rond te rijden op het parcours. Wat was dit leuk!
In de hoekjes mochten we de fiets van Jules inkleuren. De oudste kleuters mochten deze kleurplaat dan ook verknippen in stukjes zodat ze er terug een puzzel van konden maken. Dit was moeilijk hoor! Sommige kleuters probeerden ook zelf hun eigen fiets te tekenen op het grote tekenbord.
En bij dit thema horen er natuurlijk ook auto's! We konden met de auto's rijden op tafel en op de automat. Het was leuk om de auto's van boven naar beneden te laten rijden.
De oudere kleuters kregen ook een werkblaadje, bochtige baantjes. En de woorden zeggen het zelf, we probeerden met onze stift niet uit de bocht te gaan, anders lag onze stift in het water! Soms was het moeilijk, maar het is uitstekend gelukt!
We maakten ook nog een groepswerk en aten gezellig buiten in onze tuin.
En met juf Céline (stagiaire) maakten we ook nog ons eigen verkeerslicht!

Het was een leuke week!

Volgende week werken we rond het thema: "Mijn papa die alles kan!"

DSC05132

DSC05207

DSC05206

DSC05208

DSC05209

DSC05213

DSC05218

DSC05227

DSC05219

DSC05217

DSC05232

DSC05235

DSC05237

DSC05230

12:32 Gepost door Juf Emmely in Thema's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Anouck, Estée en Thibaut zijn 3 jaar geworden!


Wat was het een feestweek! Drie kapoenen van onze klas werden 3 jaar en dit werd gevierd! We kregen leuke bellenblazers van Anouck, Thibaut had een lekkere appeltaart mee en een leuk zakje voor ons allemaal en Estée trakteerde op pannenkoeken en een boekje voor de klas. Van harte proficiat!!

 DSC05121

DSC05138

DSC05244

12:04 Gepost door Juf Emmely in Jarig zijn | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-05-10

Charlie is jarig!

Op dinsdag 4 mei werd Charlie 3 jaar! Maar deze dag waren we op de kinderboederij dus hebben we afgesproken dat we op woensdag zijn verjaardag dubbel en dik gingen vieren. En dat hebben we ook gedaan! We hebben liedjes gezongen, hem een dikke zoen gegeven en een reuzevuurwerk gemaakt! De juf heeft Charlie omgetoverd tot een echte piraat en hij deelde cadeautjes uit. We kregen een kleurboek vol leuke prenten. Heel erg bedankt Charlie!!

DSC00371

13:29 Gepost door Juf Emmely in Jarig zijn | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Thema: "Bloemetjes voor mama"

Deze week hebben wij gewerkt rond "Mijn mama". De mama's stonden in de belangstelling naar aanleiding van moederdag. Foto's zijn er deze week niet genomen, om het toch een beetje als een verrassing te houden.

Maar van de uitstap naar de boederij zijn er deze week wel veel foto's genomen. U kan ze vinden op de schoolwebsite. En wat was het leuk daar! We mochten de konijntjes, de hond, de cavia's, de schapen en de kuikentjes aaien. Ook mochten we hen en de paarden, het varken, de pauw en de eenden eten geven. We hebben ook gespeeld in het speeltuintje en hebben ook alle dieren van dichterbij bekeken! Het was een zeer leuke uitstapen voor herhaling vatbaar!

En vrijdag hadden we nog een verrassing. Meester Jo kwam naar de klas en had zijn gitaar en kazoo meegebracht. We hebben heel veel liedjes gezongen, mochten liedjes raden en hebben met ons lichaam muziek gemaakt. Wat een leuke afsluiter van de week! Bedankt meester Jo!

Volgende week werken we nog even verder rond "Mijn mama". Dan zullen er wel foto's op deze blog komen.

Een fantastisch weekend toegewenst!

En aan alle mama's wens ik alvast een hele fijne moederdag!

DSC05097

DSC05098

13:05 Gepost door Juf Emmely in Thema's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-05-10

Thema: "Bloemen in de lente / De boerderij"

De voorbije week werd er in de klas gekakeld, gekukeld, gemiauwd, geblaft, geloeid, gekwaakt, geknord, ... enz. want deze week werkten we ook rond de boerderijdieren. Maar we hebben ook geprobeerd om onze eigen bloemen te tekenen en we kregen onverwacht bezoek!

Op maandagmorgen bekeken we onze zaadjes die we vorige week gezaaid hadden en wat zagen we? Hier en daar was er al een zaadje ontkiemd! Dat ging snel! Daarom probeerden de vlinders (eerste kleuterklas) ook eens hun eigen bloemen te tekenen. En dit ging heel goed! De rupsen (peuterklas) probeerden hun eigen bloemenveld te schilderen. Ze gingen geconcentreerd te werk en het resultaat mag er zeker zijn!

Op dinsdag hebben wij de boederijdieren eens van dichterbij bekeken aan de hand van knuffels en prenten. We ontdekten dat een koe een uier heeft en ook dat heel veel dieren een staart hebben! Over deze staart hebben wij ook een liedje geleerd. We luisterden ook nog flink naar het verhaaltje van Jules op de boerderij bij oom Gust. Het verhaaltje kan u hier beluisteren.

Op woendag kregen wij onverwacht bezoek. Juf Isa kwam langs met vijf kleine poesjes, zo schattig! We mochten hen aaien, eens vastnemen en we hoorden hoe ze miauwden. Als verwerking hiervan mochten we met krijt een poes inkleuren en daarna op wrijven. Zo aaiden we precies de poes. Na de speeltijd speelde de juf Tik Tak met dieren als centraal thema. Foto's van het bezoek kan u vinden op de schoolwebsite.

Donderdag zijn de vlinders begonnen aan hun geschenkje voor moederdag, maar dit blijft natuurlijk een groot geheim! We ontdekten ook welk geluid de verschillende dieren maakten en deden dit via een luisterspelletje en een bewegingsspelletje in de zaal. In de namiddag mochten we in de grote zandbak op de speelplaats spelen, maar met een zonnehoedje op!

Vrijdag was het alweer de laatste dag van de week. We mochten in de turnles allerlei opdrachten uitvoeren met de bal en we deden ook nog een spelletje met de boerderijdieren. En voor we het wisten ging de bel. Prettig weekend!

NIET VERGETEN! Op dinsdag 4 mei gaan wij met alle kleuters naar de kinderboerderij. Gelieve een lunchpakket mee te geven en twee hapjes en drankjes.

Volgende week gaan wij onze mama in de bloemetjes zetten met als thema "Bloemetjes voor mama".

Tot maandag!

DSC04865 DSC04867

DSC04869

DSC04875

DSC04887

DSC04888

DSC04874

DSC04889

DSC04932

DSC04937

 DSC04949

DSC04953

DSC04948

DSC04955

DSC04934

11:34 Gepost door Juf Emmely in Thema's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |