02-05-10

Thema: "Bloemen in de lente / De boerderij"

De voorbije week werd er in de klas gekakeld, gekukeld, gemiauwd, geblaft, geloeid, gekwaakt, geknord, ... enz. want deze week werkten we ook rond de boerderijdieren. Maar we hebben ook geprobeerd om onze eigen bloemen te tekenen en we kregen onverwacht bezoek!

Op maandagmorgen bekeken we onze zaadjes die we vorige week gezaaid hadden en wat zagen we? Hier en daar was er al een zaadje ontkiemd! Dat ging snel! Daarom probeerden de vlinders (eerste kleuterklas) ook eens hun eigen bloemen te tekenen. En dit ging heel goed! De rupsen (peuterklas) probeerden hun eigen bloemenveld te schilderen. Ze gingen geconcentreerd te werk en het resultaat mag er zeker zijn!

Op dinsdag hebben wij de boederijdieren eens van dichterbij bekeken aan de hand van knuffels en prenten. We ontdekten dat een koe een uier heeft en ook dat heel veel dieren een staart hebben! Over deze staart hebben wij ook een liedje geleerd. We luisterden ook nog flink naar het verhaaltje van Jules op de boerderij bij oom Gust. Het verhaaltje kan u hier beluisteren.

Op woendag kregen wij onverwacht bezoek. Juf Isa kwam langs met vijf kleine poesjes, zo schattig! We mochten hen aaien, eens vastnemen en we hoorden hoe ze miauwden. Als verwerking hiervan mochten we met krijt een poes inkleuren en daarna op wrijven. Zo aaiden we precies de poes. Na de speeltijd speelde de juf Tik Tak met dieren als centraal thema. Foto's van het bezoek kan u vinden op de schoolwebsite.

Donderdag zijn de vlinders begonnen aan hun geschenkje voor moederdag, maar dit blijft natuurlijk een groot geheim! We ontdekten ook welk geluid de verschillende dieren maakten en deden dit via een luisterspelletje en een bewegingsspelletje in de zaal. In de namiddag mochten we in de grote zandbak op de speelplaats spelen, maar met een zonnehoedje op!

Vrijdag was het alweer de laatste dag van de week. We mochten in de turnles allerlei opdrachten uitvoeren met de bal en we deden ook nog een spelletje met de boerderijdieren. En voor we het wisten ging de bel. Prettig weekend!

NIET VERGETEN! Op dinsdag 4 mei gaan wij met alle kleuters naar de kinderboerderij. Gelieve een lunchpakket mee te geven en twee hapjes en drankjes.

Volgende week gaan wij onze mama in de bloemetjes zetten met als thema "Bloemetjes voor mama".

Tot maandag!

DSC04865 DSC04867

DSC04869

DSC04875

DSC04887

DSC04888

DSC04874

DSC04889

DSC04932

DSC04937

 DSC04949

DSC04953

DSC04948

DSC04955

DSC04934

11:34 Gepost door Juf Emmely in Thema's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.