24-04-10

Thema: "Bloemen in de lente"

Deze week hebben wij gewerkt rond het thema "Bloemen in de lente". Onze klas werd helemaal opgefleurd door verschillende bloemen en planten. We bekeken ze eens dichterbij, roken er eens aan, benoemden de kleuren en stopten ze daarna in een vaas. Toen juf vertelde dat alle bloemen een speciale naam hebben, keken de kindjes verbaasd. Zeker toen juf een (gele) roos nam. Ticho zei meteen: "Maar juf, dat is toch geen roos? Dat is een geel!" Hihi, goed gezien Ticho! En om de kleuters de verrassen, stopte de juf enkele "valse" bloemen in hun handen. Je zag bijna het verschil niet, maar je rook het wel!
De peuters mochten nadien ook hun eigen bloem maken met juf Céline (stagiaire kinderverzorgster, die deze week stage had en ook elke donderdag in ons klasje is) en ook een bloem versieren met verf, terwijl de eerste kleuterklas hun eigen bloemen schilderden!

Op woensdag heeft de juf Tik Tak gespeeld. Hier zijn helaas nog geen foto's van, maar volgende week wel! Na de speeltijd hebben we met de hele school een brandoefening gehouden. De juf was zeer fier op de peuters en kleuters want ze hebben heel goed geluisterd en stapten goed mee! Flink zo!

Op donderdag hebben we zaadjes van verschillende bloemen (zonnebloem, afrikaantjes en viooltjes) en ook van radijzen gezaaid. Wij zijn benieuwd wanneer we kunnen proeven van de radijzen!
We leerden ook een liedje: "Zon en zaadje".

 Op vrijdag vertelde de juf nog een verhaal van Jules en werkten we onze bloemen verder af.

Met het mooie weer hebben we ook veel buiten gespeeld. En dat we plezier hadden kan je zien op de foto's!

Volgende week werken we verder rond dit thema met ook een nieuwe invalshoek: "De boerderij". Want niet alleen bloemen groeien in de lente. Er worden ook veel dieren geboren.

Prettig weekend!

Naamloos

DSC04804

DSC04808

  DSC04811

 DSC04815

 

DSC04820

DSC02270

DSC04827

 

DSC04828

DSC04792

DSC04845

DSC04834

DSC04832

DSC04831

12:08 Gepost door Juf Emmely in Thema's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.